З різних куточків України надходять повідомлення про випадки, коли люди провалюються під лід. Завдяки небайдужим перехожим та рятувальникам і поліцейським, багато з них закінчуються порятунком.

Ось два «свіженьких» випадки.

На Житомирщини у місті Бердичів на річці Гнилоп’ять під лід провалилася вагітна жінка.

Рятувальники повзком 35 м підбиралися до потопаючої. Одяг на ній увібрав у себе воду та тягнув на дно. Крига тріскотіла та продавлювалася, однак один з рятувальників ризикнув упертися колінами у край пролому, вхопив потопаючу за ремінь та дістав з води на вцілілу кригу.

Жінку обв'язали рятувальною мотузкою і таким чином підтягували до берега, де на неї чекали медики.

Постраждалу госпіталізували з переохолодженням.

В лікарні повідомили, що стан врятованої стабільний. Жінка перебуває на сьомому місяці вагітності, з дитиною все добре.

На Полтавщині в місті Горішні Плавні на річці Дніпро під лід провалився чоловік з дитячим візочком, у якому перебував його 5-місячний онук.

На їх порятунок кинулися місцевий рибалка та поліцейські, які прибули на виклик. Діставши з крижаної води чоловіка та дитину, їх одразу передали медикам, які госпіталізували обох до лікарні.

Аби запобігти подібним випадкам на водоймах Покровська, інспектори муніципальної служби правопорядку та рятувальники постійно проводять роз’яснювальні бесіди та профілактичні заходи. Але людей та дітей на водоймах від цього не стає менше.

Дуже хочеться, щоб випадків провалу під лід на території Покровської громади не сталось.

Вирішувати вам…