У тих областях України, де немає зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки та громадський транспорт почнуть роботу вже 25 травня. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Якщо в області пом'якшення, немає зростання захворюваності, не наповнюються ліжка хворими коронавірусною хворобою і проводиться належне тестування, то будуть дозволяти відкривати громадський транспорт, відкривати садки, і садки будуть потрапляти у другий етап", - сказав Ляшко.

Головний санлікар пояснив, що МОЗ прив'язав садки і громадський транспорт для того, щоб батьки могли працювати і була можливість залишити дітей під наглядом. "Тому з 25 травня в областях, в яких досягнуть цих критеріїв, будуть відкриватися садки. Але садки також будуть відкриватися за певних умов", - сказав він.

Про детальніші умови Рokrovsk.news повідомляв раніше.

Ляшко зазначив, що місцеві бюджети повинні приєднатися до забезпечення співробітників садків засобами індивідуального захисту та дезінфекції: "Забезпечити працівників установи антисептиками і засобами індивідуального захисту (масками, респіраторами). Для дітей ми сьогодні не розглядаємо питання масок. Вони повинні бути в групах, групи не повинні перемішуватися, і давати пріоритет всім груповим активностям на вулиці, якщо дозволятиме погода".

Перевіряти, що садки виконують санітарні норми будуть органи місцевої влади, батьківські комітети та власники садків.