У Донецькому національному технічному університеті триває активна фаза реалізації міжнародного проєкту «EDUTIP» (Енергоефективний цифровий університет для промоції технічних інновацій). Про це повідомляється на сторінці начального закладу у Facebook.

Проєкт отримав фінансування від Європейського Союзу в рамках програми «Підтримка ЄС переміщеним навчальним закладам на сході України». Одним із його напрямів є капітальний ремонт корпусів вишу та студентського містечка та проведення енергоефективної модернізації.

За півтора роки виконання проєкту можна підвести проміжні підсумки: за цей час здійснено капітальний ремонт і енергомодернізацію 1-го та 3-го навчальних корпусів, розроблено проєктно-кошторисну документацію на ремонт гуртожитку № 2, укладено договір на капітальний ремонт великої спортивної зали.

У рамках співфінансування університетом було придбано комп’ютерну техніку на суму 441 тис. грн та відкрито міжкафедральну лабораторію мехатроніки з сучасними технологічними комплексами загальною вартістю 736 тис. грн.

У кінці липня відбувся візит представників Європейського Союзу та агенції ПРООН в Україні, які схвально відгукнулися щодо проведених ремонтних робіт і придбаного лабораторного устаткування.

У 2022 році на студентів чекає урочисте відкриття відремонтованої спортивної зали, а мешканці гуртожитку – студенти, викладачі та аспіранти – отримають відремонтовані приміщення загального користування.

«Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю ДВНЗ «Донецький національний технічний університет» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу», - йдеться у повідомленні.