Питання погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах у містах Мирноград, Новогродівка та Селидове обговорили учасники чергового засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 29 квітня.

Засідання відбулося під головуванням першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза та за участю заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

Представники трьох міських тимчасових комісій звітували про результати роботи за 2020 рік  щодо стану погашення заборгованості із заробітної плати, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також заборгованості з податків та зборів. Серед найбільших підприємств-боржників були названі державні вугледобувні підприємства «Мирноградвугілля» та «Селидіввугілля».

Ігор Мороз дав доручення тримати на контролі питання погашення заборгованості на вугільних підприємствах.

Заступник директора - начальник управління вугільної промисловості та енергетики департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА Тетяна Тараненко зазначила, що на ім’я Прем’єр-міністра України підготовлено звернення за підписом голови Донецької ОДА щодо наближення бюджетного фінансування на погашення заборгованості із заробітної плати гірникам з кінця року на першу його половину, а також збільшення річної суми фінансування.

«Звернення надіслано до Уряду, сподіваємося на позитивне вирішення питання», - сказала вона.