Покровська практично через день потрапляє під обстріли. Цієї ночі ворог випустив по мирним мешканцям 4 ракети С-300. На місці прильотів побувала знімальна група ТК «Орбіта».

«Усі ракети влучили по центру міста. Постраждало 12 багатоповерхівок, 7 приватних будівель і дві адміністративніх будівлі», – повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

З ночі почалася ліквідація наслідків обстрілу. Для людей одразу організували допомогу, зокрема до пошкоджених будинків підвезли пересувний пункт незламності. У цьому автобусі кожен міг підзарядити гаджети, зігрітися і випити чаю.

Із 12 пошкоджених будинків частина зазнала руйнувань вже вдруге за тиждень.

«Було чотири прильоти, і всі навпроти нас. Хата ходила ходором. Дуже страшно», – каже жителька Покровська Тамара Грищенко.

Пані Тамара була вночі сама, її квартира – одна з найбільш постраждалих. Немає вцілілих вікон, дверей, майже нічого не залишилось на своїх місцях. В її квартирі немає газу, як і в деяких інших, що виходять на один бік будинку.

В результаті ворожого обстрілу постраждала і котельня, яка подає опалення в цю частину Покровська. Ремонт і запуск обладнання відбувся за декілька годин.

«О першій годині ночі котельна була зупинена в аварійному режимі, тому що було пошкодження мережі. Але вже біля п’ятої ранку ми відновили подачу теплоносія для населення, перекривши пошкоджені ділянки трубопроводу», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.  

Жителям безкоштовно роздали 400 листів OSB. Запаси громада поповнює самостійно, допомагають благодійники та обласна військова адміністрація. Комунальники допомагають забивати вікна. Потім, після оцінювання обсягів руйнувань, будуть ремонтувати пошкоджені покрівлі. Також проводяться роботи на будинках, пошкоджених в результаті минулих прильотів.

Детальніше про ліквідацію наслідків обстрілу – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні близько першої години ночі ворог випустив по Покровську 4 ракети С-300.