«Усе, що нам потрібно для запуску ММКІ в роботу – перемога України та доступ на наш завод, щоб ми могли розпочати відбудову та запуск технологічних процесів», – зазначив генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Групи Метінвест Тарас Шевченко в ефірі телеканалу «Україна 24» під час телемарафону «Єдині новини».

Він зауважив, що на тих відео, котрі з’являються в інтернеті, ми бачимо, як росіяни цинічно створюють контент для російських ЗМІ: «Все зрежисоване – виставляють камеру і починають обстріл металургійного підприємства, та ще й радіють із цього. Взагалі не зрозуміло, що у них в головах і чому можна радіти».

Гендиректор ММКІ каже, що наразі важко оцінити ушкодження меткомбінату: «Частина наших виробництв постраждала. Оцінити точно, скільки часу та інвестицій знадобиться на відновлення, зараз складно. Запуск у роботу наших металургійних комбінатів після перемоги України – абсолютно реальна задача, і ми її виконаємо».

Тарас Шевченко також розповів, що з перших днів війни всі підрозділи ММКІ були законсервовані задля максимального збереження обладнання й унеможливлення техногенних та екологічних аварій. Крім того, відразу були відчинені бомбосховища для співробітників, їхніх родин і всіх маріупольців, які зможуть дістатися до підприємства.

«Ми підготували укриття, зробили достатній запас їжі, води й засобів індивідуального захисту для людей, – розповів генеральний директор ММК імені Ілліча. – Проте запаси вже давно скінчилися, бо росіяни не дали змоги завезти гуманітарний вантаж у Маріуполь. Це змусило людей покинути сховища, щоб шукати їжу, готувати її на вогні під безперервними обстрілами російською армією».

Як головне завдання на сьогодні, Тарас Шевченко виділив допомогу співробітникам, котрі змогли вийти з оточеного Маріуполя на територію, підконтрольну Україні: «Група Метінвест не залишає своїх працівників у цей тяжкий час. Тих, хто виїхав в Україну, ми розселяємо, надаємо всю необхідну допомогу. За березень збережено виплати. Людей працевлаштовують на інші підприємства компанії, де є вакансії».

Він наголосив, що маріупольці визначилися ще у 2014 році, що вони українці та іншого бути не може: «Ми віримо в українських Захисників, знаємо, що Україна переможе, зробимо все, що потрібно для нашої спільної перемоги – відбудуємо і місто, і заводи».

Нагадаємо, Маріупольський меткомбінат імені Ілліча – підприємство з історією у 125 років, де працювало понад 14 тисяч людей. ММКІ – лідер у галузі металургії, який співпрацював із 90 країнами світу.

Про актуальну ситуацію на підприємствах Групи Метінвест і в Україні читайте в спеціальному лонгріді. Оновлення інформації – 24/7. Додавайте до закладок та діліться з друзями. Зберігайте спокій і довіряйте лише офіційним джерелам інформації.

Джерело metinvest.media