Уряд на черговому засіданні 26 лютого 2020 року прийняв постанову Кабінету Міністрів України № 147 щодо запровадження виплати соціальних стипендій студентам закладів фахової передвищої освіти та студентам з числа дітей, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення.

Як повідомляє Департамент соціального захисту населення ДонОДА, вищевказана постанова Кабінету Міністрів України також врегульовує питання щодо:

  • продовження виплати вже призначеної соціальної стипендії дітям учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, батьки яких померли;
  • порядку виплати соціальної стипендії студентам першого курсу навчання та студентам, які мають академічну заборгованість.

Рішення Кабміну дозволить привести у відповідність до норм чинного законодавства порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій, а також удосконалити порядок виплати соціальних стипендій.

Довідково

Соціальна стипендія виплачується:

- дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

- особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- шахтарям та їх дітям;

- учасникам Революції Гідності, учасниками бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їх дітям;

- дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю І-ІІІ групи;

- дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи;

- особам, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів закладів вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей;

- особам, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Розмір соціальної стипендії становить:

- для студентів закладів фахової передвищої освіти – 890 гривень;

- для студентів закладів вищої освіти – 1 180 гривень;

- для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - 2 360 гривень.