Кабінет Міністрів України запровадив «пріоритетні години» для людей літнього віку. Таким визначений період між 10 і 12 годинами кожного дня до кінця карантину, інформує 24 канал.

Зміни до постанови, які запроваджують «пріоритетні години» вже набули чинності. Про це повідомив міністр Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Як пояснив очільник МОЗ, такі зміни мають на меті сповільнити рівень інфікування коронавірусом серед груп ризику. Саме до цієї групи відносяться люди літнього віку.

Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з іншими людьми, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших за 65 років, – підкреслив Максим Степанов.

«Пріоритетні години» триватимуть з 10:00 до 12:00 протягом усього карантину. Міністр висловив сподівання, що всі заклади торгівлі й послуг дотримуватимуться цього.

У чому суть «Пріоритетних годин»

  • Таке рішення уряду визначає буквально години, коли пріоритетними для обслуговування мають бути саме люди літнього віку. Для цього визначений час, коли молоді люди переважно працюють.
  • Таким чином Кабмін просить органи місцевого самоврядування, різні заклади обслуговування, аби ті в період з 10 до 12 годин обслуговували й надавали послуги пріоритетно пенсіонерам.