Вже цього тижня Державна казначейська служба України перерахує 654 мільйони гривень, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати. Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля.

У повідомленні зазначається, що в Мінекоенерго питання виплати зарплати шахтарям – номер один на порядку денному, і заборгованість має бути погашена в найближчі місяці.

Нагадаємо, минулого тижня на всеукраїнській нараді вугільників Президент України Володимир Зеленський пригрозив залишити Кабмін без зарплати та дав на погашення заборгованості перед шахтарям два місяці.

На своїй сторінці в Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець наголосив, що після цього грошового траншу заборгованість в один мільярд перед шахтарями так і залишиться.

«З початком березня зарплатний борг сягне майже 1,6 млрд. – цей «переможний» транш в чергове вирівняє суму боргу до 1 мільярда», – написав Волинець.