Сьогодні на своєму засіданні Уряд ухвалив низку рішень у напрямі цифрової трансформації. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Цифрова трансформація — це удар по бюрократії та корупції. Це подушка, яка робить послуги для населення доступнішими, а життя комфортнішим», - йдеться у повідомленні.

Щойно Уряд ухвалив низку рішень у цьому напрямку.

  • Автоматичне призначення пенсії за віком та запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Проект закону дасть змогу призначати пенсію через особистий електронний кабінет на веб-порталі е-послуг Пенсійного фонду без заяви особи, а також спростить доступ до отримання інформації про набутий стаж для призначення виплат. Документ буде доопрацьований протягом дня. Сподіваємося на підтримку ініціативи у Верховній Раді.
  • Продовжуємо реалізацію принципу екстериторіальності. Цього разу підтримали пропозицію запровадження пілотного проекту в державній реєстрації земельної ділянки. Це означає, що подані документи потраплять на обробку до спеціаліста в іншому регіоні, де розташована земельна ділянка, що унеможливить корупційні дії. Крім того, замовити державну експертизу землевпорядної документації та одержати її результати можна буде в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Це підвищить рівень доступності, відкритості та прозорості при наданні послуги.
  • Замовити бланк дозволів на перевезення вантажу автомобільним транспортом в іноземних державах можна буде онлайн. Для цього запроваджуємо експериментальний проект щодо реалізації такої функції через Транспортний портал електронних послуг. Це дозволить зменшити вплив чиновників у взаєминах приватного бізнесу і держави.