Сьогодні о 01:40 ворог вдарив трьома ракетами С-300 по Новогродівці. Поранено двох мирних мешканців. Пошкоджено щонайменше 25 приватних осель, підприємство, ЛЕП.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, за добу 19 січня під ворожий вогонь потрапили 8 населених пунктів: місто Мирноград, селище Ямпіль, села Дружба, Іванівка, Галицинівка, Новобахмутівка Новоселівка Перша, Уманське.

Армія рф била з ЗРК «С-300», РСЗВ «Смерч», артилерії.

Пошкоджено 31 цивільний об’єкт – 18 житлових будинків, адмінбудівлі, магазин, школи, будинок культури, банк, ангар, комбайн, автомобілі, ЛЕП.

По селу Іванівка окупанти вдарили трьома ракетами С-300. Пошкоджено адмінбудівлю, навчальний заклад, ангар, транспортні засоби.

Галицинівку росіяни обстріляли з РСЗВ «Смерч» та артилерії. Руйнувань зазнали 8 приватних будинків, навчальний заклад, будинок культури. 

Начальник ДонОВА Вадим Філашкін також повідомив про оперативну обстановку на Донеччині станом на ранок 20 січня.

Покровський район. У Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка і Єлизаветівка. На Новогродівку росіяни спрямували 3 ракети — поранили двох людей, пошкодили 33 приватних будинків та адмінбудівлю.

Краматорський район. У Лиманській громаді пошкоджено будинок у Ямполі, обстріляні Торське і Зарічне. У Костянтинівській громаді під вогнем околиці Неліпівки і Білої Гори.

Бахмутський район. У Торецькій громаді пошкоджено 5 будинків: по 2 у Торецьку і Щербинівці, 1 у Дружбі. У Часовоярській громаді пошкоджені приватний будинок і промислова споруда. У Сіверську знищено будинок, ще 3 пошкоджено.

Всього за добу росіяни 12 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 214 людей, у тому числі 46 дітей.