Учора о 23.15 до правоохоронців надійшло повідомлення про напад на автозаправку – двоє невідомих у медичних масках, погрожуючи пістолетом, забрали гроші з каси та втекли. Подробиці повідомляє сайт поліції Донеччини.

Правоохоронці встановили, що двоє невідомих чоловіків під’їхали до заправки на автомобілі ВАЗ 2110. Зайшовши до приміщення, вони погрожували предметом, схожим на пістолет, та заволоділи грошима в розмірі 10 тисяч гривень. Отримавши бажане, нападники поїхали з місця події.

На території обслуговування Покровського відділу поліції одразу було введено в дію поліцейську спецоперацію, на затримання нападників орієнтовано всі наряди поліції. При опрацюванні відео з камер спостереження поліцейські встановили автомобіль, на якому пересувались зловмисники. Вже за годину фігурантів було затримано співробітниками сектору реагування патрульної поліції Селидівського відділення разом з оперативниками Покровського підрозділу поліції.

Ними виявилися 39-річний покровчанин та 34-річний мешканець Українська. Чоловіки зізналися, що того вечора вони разом розпивали спиртні напої та вирішили у «легкий» спосіб заробити грошей. Озброївшись травматичною зброєю, приятелі вирушили «на справу».

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази вилучено.

За даним фактом правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання правопорушникам запобіжного заходу.