Президент України запустив єдине вікно для збору благодійних пожертв на підтримку України — United24, повідомляє МІнцифра.

United24 — глобальна ініціатива Президента України Володимира Зеленського, яка поєднує людей з усього світу для допомоги Україні — від урядів країн та міжнародних фондів, від промислових гігантів до фешн-брендів, від зірок кіно та музики до громадських та політичних діячів.

У межах ініціативи створена фандрейзингова платформа https://u24.gov.ua для збору пожертв на підтримку України. Тут кожен може зробити донейт в один клік із будь-якої країни.

Як це працює

1. Благодійник, фундація, міжнародна компанія тощо донатить кошти на один із трьох напрямів: армія та розмінування, гуманітарна й медична допомога, відбудова України.

2. Кошти перераховуються на спеціальні рахунки НБУ, закріплені за відповідними Міністерствами. НБУ звітує про збір раз на 24 години.

3. Міністерства спрямовують кошти на ключові потреби та надають звіти один раз на тиждень. Уся звітність публікується на платформі.

Україна знає, на що саме їй потрібна допомога! Зробимо все, щоб пожертви донорів з усього світу розподілялися ефективно та цілеспрямовано.