"Укрзалізниця" з 12:00 середи, 18 березня, призупиняє внутрішнє пасажирське сполучення, квитки на скасовані потяги можна буде повернути протягом місяця. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram, інформує 112 Україна.

"Укрзалізниця" тимчасово припиняє перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та далекому). Потяги виконають останні рейси за графіками курсування 17 березня", - заявив Криклій.

Перелік пасажирських поїздів, скасованих у зв'язку з карантинними заходами, тут

Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на всі скасовані через запровадження карантину рейси – без стягнення додаткових зборів.

Для зручності пасажирів та уникнення концентрації людей біля кас "Укрзалізниця" подовжила термін повернення квитків до 1 місяця від дати запланованого відправлення потяга, який скасовано.

"Прошу не поспішати на вокзали повертати квитки і не наражати своє життя на небезпеку, перебуваючи в натовпі. Коли б ви не звернулися протягом відведеного часу, кошти будуть повернені у повному обсязі", - заявив Криклій.

Квитки, придбані через інтернет, повертаються через онлайн-сервіси.

Вантажні залізничні перевезення здійснюються.

Зупинка перевезень виконана в межах постанови Кабінету міністрів України № 215 у зв’язку з карантином, спричиненим спалахом гострої респіраторної хвороби Covid-19 до ухвалення окремого рішення уряду.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський попросив Кабінет міністрів з 18 березня заборонити в Україні залізничні, авіа- та міжміські автобусні перевезення і роботу метро.