Підготовка та відправлення пасажирських поїздів відбувається відповідно до технологічного процесу та згідно з розкладом руху поїздів. Укрзалізниця реалізує оперативний план заходів з метою недопущення занесення і поширення в Україні нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомила прес-служба УЗ.

Зокрема, постійно проводиться вологе прибирання та дезінфекція вокзальних приміщень, пасажирських вагонів на шляху прямування та в пунктах обороту. Щогодини проводиться додаткова дезінфекція в місцях найбільшої концентрації пасажирів.

Також забезпечено виділення, обладнання і належний стан санітарних тупиків для проведення карантинних заходів у випадку епідемічних ускладнень у поїздах; проведені інструктажі членів поїзних бригад з питань виявлення та профілактики захворювань. Забезпечено своєчасну передачу відповідної інформації фахівцям державної установи «Лабораторний центр на залізничному транспорті МОЗ України».

Крім того, на вокзалах облаштовуються приміщення для тимчасової ізоляції хворих з ознаками інфекції. Вони обладнуються необхідним устаткуванням і протиепідемічними засобами. Усі поїзда укомплектовані необхідними засобами для надання першої медичної допомоги. Запроваджено порядок передачі оперативної інформації при виявленні пасажирів із симптомами захворювання.