Укрзалізниця повертає платний проїзд неевакуаційними поїздами, а також закордонними рейсами. При цьому евакуаційні поїзди внутрішнього сполучення та міжміські електрички залишаться безкоштовними. Про це повідомляється на сайті Укрзалізниці.

Повернення до систематизованого продажу квитків на міжнародні рейси дасть змогу пасажирам планувати свою подорож заздалегідь і гарантовано забезпечити собі місця у вагоні, адже посадка буде по квитках.

«2,75 млн українців та громадян інших країн вже врятовано залізницею і доставлено до безпечних місць – і ми продовжимо це робити, свідомо лишаючи всі внутрішні евакуаційні рейси безкоштовними. Це питання честі для нас, адже будь-хто повинен мати можливість убезпечити себе та своїх близьких, покинувши найбільш «гарячі» точки у безпечних вагонах Укрзалізниці, – каже Олександр Перцовський, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці. – Ми також бачимо нормалізацію трафіку за кордон – близько 12 тисяч пасажирів на день замість 20 тисяч ще тиждень тому. А відтак ми систематизуємо процес посадки і вводимо можливість цивілізовано придбати квитки та оплатити послуги перевізника. Це дозволить нам у свою чергу виконати свої зарплатні зобов’язання перед поїзними бригадами, які з першого дня війни самовіддано вирушають у рятівні евакуаційні рейси, подекуди курсуючи по два тижні поспіль».

Евакуаційні рейси Укрзалізниці всередині країни не потребують придбання квитків, посадка є безкоштовною, пріоритетом користуються діти та матері.

В Укрзалізниці нагадають, що на сайті https://uz-vezemo.com/ доступний повний перелік актуальних рейсів, а рейси з відкритим продажем позначені зірочкою.