«Укрзалізниця» масштабує пілотний проєкт жіночих купе у пасажирських поїздах і запроваджує його ще на 4 напрямках. Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

З 15 листопада жіночі купе стануть доступними в наступних поїздах:

№17/18 Харків – Ужгород,

№29/30 Київ – Ужгород,

№3/4 Запоріжжя – Ужгород,

№26/236 Одеса – Рахів. 

Зазначається, що квітки можна буде придбати в застосунку Укрзалізниці з 27 жовтня, глибина продажу – 20 діб. Вартість проїзду в жіночих купе не відрізнятиметься від стандартної у вагонах аналогічного класу. 

Місця у такоих купе будуть позначені в додатку. Доступ до них матимуть виключно жінки та діти віком до 5 років.

«Наш пілотний проєкт із жіночими купе продемонстрував, що ця послуга зараз потрібна та актуальна. У середньому такі купе заповнюються на 93%. За 4 місяці ми реалізували вже 25 тисяч квитків. Тому, як і обіцяли, збільшуємо кількість поїздів, де буде доступна ця послуга. Обирали «довгі» рейси, де подорожує багато жінок із дітьми, а також підключили до проєкту нові напрямки: Одесу, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Рахів», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нагадаємо, що з літа 2023 року жіночі купе функціонують у 4 пасажирських поїздах: №81/82 Київ – Ужгород, №41/42 Дніпро – Трускавець, №75/76 Київ – Кривий Ріг, №15/16 Харків – Ясіня.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню Food Train.