Враховуючи постійну небезпеку ворожих атак на інфраструктурні об'єкти, особливо взимку, важливо розуміти, як утримати тепло у вашій оселі. Алгоритм дій на випадок відключення теплопостачання навели в Міністерстві розвитку громад та територій України.

Необхідно обрати приміщення для облаштування спального місця, адже одну кімнату легше обігріти, ніж цілу оселю.

Щільно закрийте вікна шторами, жалюзі чи ролетами. Саме через вікна втрачається найбільше тепла.

Якщо є така можливість, увімкніть додаткові джерела обігріву, наприклад, електрообігрівач.

«Але не більше одного електрообігрівача – може не витримати мережа. Якщо на вулиці вище за 0°С – використовуйте кондиціонер, він безпечніше за інші засоби обігріву», – зауважили в Мінрегіоні.

Окрім цього, не вживайте алкогольні напої, тому що вони не зігрівають, а лише дають тимчасове почуття тепла. Під час вживання спиртного судини розширюються, і кров приливає до поверхні тіла. Утім, внутрішні органи людини у цей час втрачають тепло.

Краще споживайте більше теплої їжі й напоїв та вдягніть теплі речи, щоб уберегтися від охолодження.

Якщо немає ні тепла, ні світла, переїдьте до родичів чи знайомих, у яких є опалення. Або знайдіть найближчий Пункт незламності – там є все необхідне, щоб зігрітися та в разі необхідності отримати допомогу.

Також заздалегідь підготуйте запас на три доби: вода (питна та технічна), павербанк, ліхтарик, аптечка, свічки, запас готової їжі.

Не грійтеся в квартирі за допомогою непристосованих для цього приладів, зокрема газових плит. Пам'ятайте про безпеку та не залишайте без нагляду увімкнені обігрівачі.

Раніше Pokrovsk.news пояснював порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмета.