Учора на засіданні Уряду були виділені додаткові кошти на збільшення кількості тестувань на COVID-19. Про це повідомляє Урядовий портал.

Під час засідання Уряду була затверджена постанова щодо залучення додаткових 260 млн гривень на збільшення кількості тестувань на коронавірус. З цих коштів 100 млн гривень будуть направлені на контрактування приватних лабораторій і лабораторій інших форм власності для здійснення тестувань методом ПЛР.

«Цим рішенням ми розраховуємо на збільшення кількості тестів, які робляться нашим громадянам безоплатно. Ще 160 млн гривень направлені на додаткову закупівлю реагентів та лабораторного обладнання», - сказав Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Однак, це не означає, що будь-хто може прийти і зробити тест.

"Ми будемо контрактувати через наші лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення тестування. Тобто наша мобільна бригада або лікарня, яка проводить забір у людини, буде передавати в приватні лабораторії, які проводитимуть саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні. Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити для людей із вулиці ці тести. Ми просто не в змозі будемо це проконтролювати", – зазначив Степанов.