У відповідь на війну Росії проти України та для того, щоб допомогти людям, які тікають від жахів війни, компанії групи Литовських залізниць («Lietuvos geležinkeliai» - LTG) починають надавати допомогу. Компанія пасажирських перевезень LTG Link з 1 березня запропонувала громадянам України безплатні перевезення місцевими маршрутами Литви. Громадянам України, які бажають скористатися безплатним проїздом, необхідно буде лише пред'явити український паспорт або посвідчення особи, дітям - свідоцтво про народження.

З метою якнайшвидшого розв’язання проблеми та максимального спрощення подорожі потягом безплатні одноразові квитки будуть видавати в потягах або в касах.

«Ми солідарні з народом України та шукаємо конкретні рішення, щоб підтримати його у цей надзвичайно важкий час. Цією ініціативою ми прагнемо допомогти людям, які вже прибули до Литви, дістатися до місць притулку та подорожувати країною. Люди, які прагнуть інтегруватися в суспільне життя в Литві, також зможуть користуватися безплатним міжміським транспортом: вони зможуть їздити на роботу, в навчальні заклади або добиратися до різних міст Литви з іншою метою потягом. Наразі найближчим до литовсько-польського кордону, куди можна дістатися потягами, є залізнична станція Маріямполе, яка знаходиться трохи менше ніж за 33 км від прикордонного пункту», – розповідає Лінас Баужис, керівник LTG Link.

Компанія запрошує людей ділитися цією інформацією як з тими, хто їде на литовсько-польський кордон, щоб допомогти жителям України дістатися до Литви, так і з громадянами України, які зараз шукають рішення, як безпечно дістатися до територій Литви.

У рамках цієї ініціативи громадяни України також зможуть безплатно перевозити домашніх тварин, у тому числі великих тварин, які не поміщаються в спеціальні контейнери, а також ручну поклажу.

Наразі компанії групи LTG розглядають інші можливі варіанти допомоги постраждалим та шляхи їх реалізації. Більше інформації про маршрути потягів, їх розклад та іншу актуальну інформацію можна знайти на веб-сайті www.traukiniobilietas.lt.

Більше інформації:

Сергій Черпаков (представник в Україні) +38 099 533 27 03

Koтрина Дзікарайте +370 669 45837

kotryna.dzikaraite@ltg.lt