Українські енергетики збирались у Дніпропетровській області на щорічні змагання з перевірки професійної майстерності. Про це повідомили у ДТЕК.

За словами керівника департаменту з охорони праці та екологічної безпеки ДТЕК Донецькі електромережі Максима Ель-Джамаля, в заході брали участь фахівці зі всієї України.

«Бригади ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі, ДТЕК Одеські та Дніпровські електромережі», - перелічив учасників Максим Ель-Джамаль.

Завдання стояли різнопланові: від перевірки знань з охорони праці, що регламентують роботу енергетиків, до технічного виконання робіт на електромережах та надання першої медичної допомоги.

«Такі заходи допомагають нам виконувати роботу безпечно та якомога швидше відновлювати електропостачання наших клієнтів», - доповнює Максим.

Керівник підрозділу з ремонту та експлуатації повітряних ліній та технічних приєднань київських електромереж Вадим Мельник каже, що учасники змагань виконують завдання швидко та якісно, адже умови максимально наближені до реальності.

«Найважчий і відповідальний етап - перенос дротів ліній електропередачі на встановлену опору, яка має пошкодження. Це найскладніший етап, тому що лінія перебуває під напругою і персонал може бути травмований електричним струмом», - підкреслює фахівець.

Енергетики Донеччини через зайнятість у відновленні електропостачання участь в конкурсі не брали. Проте, серед суддів були і покровські енергетики, що свідчить про їхню високу майстерність.

В умовах війни українські енергетики мають забезпечувати безпеку не тільки від електричного струму, але й від обстрілів під час відновлювальних робіт.

«Нещодавно при виконанні аварійних відновлювальних робіт в Іловайську наша бригада потрапила під обстріл. Люди не постраждали, тільки техніка», - розповів Максим Ель-Джамаль.

Змагання професійної майстерності тривали кілька годин і кожна команда виклалась на повну. Переможці - енергетики з Київщини.

Детальніше про хід професійних змагань - в сюжеті ТК «Орбіта»