Митець із Володимира-Волинського Анатолій Бойко оздоблює шкаралупу яйця так, що дивує майстрів та досвідчених науковців. Він винайшов унікальну техніку.

Чоловік оздоблює їх дорогоцінним камінням, "вбирає" у метал і надає їм незвичайної форми. Завдяки своїм винаходам із обрамлення яєчної шкаралупи Анатолій Бойко став відомим на весь світ.

Митець прикрашає її мереживом із бронзи й срібла, інкрустує різним камінням, зокрема Swarowski, та навіть витягує шкаралупу в спіраль.

Зверніть увагу! Дивовижні техніки оздоблення — результат кропітких досліджень митця, адже матеріал є дуже крихким та потребує філігранної роботи.

Як розповів Анатолій, йому доводиться вивчати тригонометрію та хімію. Адже без знання цих наук нереально побудувати та все сконцентрувати.

«За законами фізики та хімії шкаралупу можна лише розчинити, її нереально витягнути. А у мене це виходить», – наголосив він.

Серед важливих здобутків художника – ковка сріблом по яєчній шкаралупі, обрамлення металом, а також яйця з «секретами», тобто прихованими деталями.

Бойко є рекордсменом Книги рекордів України, а його роботи купують й експонують світові музеї. Він поки не готовий передавати свої знання за кордон. Прагне, аби його досвід залишився надбанням українців.

Певну кількість своїх виробів регулярно передає на аукціони, щоб вторговані гроші відправляти українським військовим на Схід України чи волонтерам, які їх підтримують.