На сьогодні Україна за кількістю зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби займає 34 місце в світі, за смертністю від COVID-19 – 38. За кількістю хворих на 1 млн. населення Україна посідає 86 місце. Серед європейських країн за кількістю випадків COVID-19 Україна посідає 8 місце, за смертністю – 15, за кількістю хворих на 1 млн  населення – 37. Про це повідомив Головний  державний санітарний лікар України Віктора Ляшко.

Як зауважив Віктор Ляшко, Україні слід готуватись до епідсезону грипу і ГРВІ, який приходиться на жовтень-травень, та в якому буде циркулювати і коронавірусна хвороба.

Головний державний санітарний лікар України зауважив, що зростання кількості випадків захворюваності СOVID-19 в Україні було спричинене послабленням карантинних заходів. Впровадження нових національних показників з 22 червня, за якими відслідковувалася динаміка захворюваності та вроваджувались обмежувальні заходи, дозволила МОЗ якісно та ефективно визначати регіони з тенденцією до зростання.

Сьогодні в лікарнях, визначених для прийому хворих з коронавірусною хворобю, є 3759 апаратів ШВЛ, збільшена кількість ліжок, які забезпечені централізованим підведенням кисню, зросла забезпеченість моніторами пацієнтів, пересувними апаратами та газоаналізаторами крові. Збільшилась кількість лабораторій: в Україні 94 лабораторії ПЛР та 279 лабораторій ІФА.