«Укренерго» отримає від уряду Німеччини грант на 76 млн млн євро, які будуть спрямовані на фінансування будівництва інженерного захисту підстанцій, встановлення нового високовольтного обладнання та модернізацію електромережі на кордоні з Європою. Про це повідомила прес-служба НЕК «Укренерго».

За словами голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького, відповідну угоду із німецьким державним банком KfW уклали 13 жовтня в онлайн-форматі.

«Грантові кошти будуть спрямовані на зміцнення захисту наших об’єктів, їхнє відновлення та модернізацію, а також на будівництво нових повітряних ліній. Ці заходи допоможуть покращити надійність енергоживлення споживачів», – заявив Володимир Кудрицький.

Окрім цього, надане фінансування допоможе «Укренерго» у подальшій розбудові взаємозв’язків енергосистем України і Молдови з енергосистемою континентальної Європи.

Загалом «Укренерго» залучило понад 220 мільйонів євро кредитних і грантових коштів KfW для відновлення та реконструкції підстанцій. Також німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Hertz надали більше сотні одиниць обладнання, необхідного для ремонту магістральних електромереж та підстанцій.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Україна та США уклали меморандум щодо зміцнення енергосистеми на 522 млн доларів.