Четверо представників Донецької області відзначені як найкращі учасники Всеукраїнського конкурсу «Молоді авіатори України». Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

Конкурс було організовано з метою популяризації професій авіаційної галузі у березні-травні 2021 року Національним авіаційним університетом спільно зі Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики України.  

Основними завданнями Конкурсу є ознайомлення зі світовою та українською авіацією; діяльністю Національного авіаційного університету; сприяння у формуванні громадського світогляду та позиції української молоді на професії авіаційної галузі; привернення уваги молоді на отримання інженерної освіти в авіаційній галузі України і залучення талановитої молоді до роботи в авіабудівному комплексі України; розвиток соціального партнерства, культурної співпраці тощо.

У конкурсі взяли участь понад 300 учасників з усіх регіонів України (учні 9-11 класів, студенти закладів вищої освіти, професійно-технічної освіти, вихованці позашкільних навчальних закладів, представники закладів культури тощо).

Конкурс проводився у трьох номінаціях: «Есе», «Малюнок», «Авіамоделювання».

За рішенням журі та співорганізаторів конкурсу відзначено найкращих учасників, серед яких представники Донецької області:

Колошко Артем, учень Добропільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Криворізької територіальної громади;

Дерека Софія, вихованка Костянтинівської школи мистецтв;

Кушнирік Євген, учень закладу загальної середньої освіти № 10 Мирноградської міської ради;

Бороденко Дарина, студентка Слов’янського фахового коледжу Національного авіаційного університету.