Сьогодні об 11.00 учні шкіл Покровська та всі охочі жителі міста мали змогу приєднатися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Взяти участь в написанні диктанту та перевірити свої знання вирішили й перші керівники закладів та підприємств Покровська, які з цією метою відвідали опорну загальноосвітню школу №9.


Директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова вже вдруге бере участь в цьому заході та запевняє, що подібні акції просто необхідні, щоб ще раз відчути належність до свого народу.


«Дуже символічно, що цей диктант проводиться напередодні Дня працівника культури, - розповідає Ангеліна Вікторівна. – Сподіваюсь що передсвятковий настрій, який ми сьогодні маємо, допоможе нам в написанні цього диктанту».


Серед тих, хто побажав перевірити свої знання, були й комунальники. Як зазначила керівник Центру єдиного замовника Юлія Диндимарченко, робітникам комунальних служб не завжди вистачає часу повторити правила правопису, а робити це потрібно. Тому вона також вирішила перевірити свої знання.

Об 11.20 в класах почалась теле- та радіотрансляція диктанту з назвою «Від бересту – до «цифри»». Зосередившись та уважно слідкуючи за диктовкою мовознавця та автора підручника української мови Олександра Авраменка, протягом 25 хвилин учасники писали про те, як з часом трансформувалась українська писемність.













По закінченню всі мали змогу одразу сфотографувати та надіслати роботу на електрону адресу rd@nrcu.gov.ua, щоб взяти участь у конкурсі на найкращу роботу. Вже через 15 хвилин кожен зміг перевірити себе на сайті Суспільного, де вже було опубліковано текст диктанту.

По закінченню диктанту своїм враженням з нами поділилась і начальник відділу освіти Покровської міської ради Марина Голуб.


«Мені дуже сподобалось, – розповідає Марина Олександрівна. – Дуже цікавий диктант, сподобався текст твору. До того ж, це моя рідна школа, і сьогодні я отримала можливість знову відчути себе школяркою. Сподіваюсь, що наступного року до нас приєднається більше бажаючих».

Як відмітили самі учні, а саме 11-класники, вони сьогодні отримали гарну можливість у черговий раз перевірити свої знання та рівень підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, та виявити свої слабкі місця, щоб відпрацювати їх до закінчення навчального року.

Як повідомила директорка загальноосвітньої школи №9 Валентина Рудик, в їх школі радіодиктант – це лише частка загальношкільних заходів, присвячених тижню української мови та писемності. Цього тижня вчителі аби поповнити знання учнів та зацікавити до вивчення української мови, влаштовували для них різноманітні квести, вікторини та виступи.


«Ми маємо на меті залучити не тільки учнів, а також їх батьків, громадськість нашого міста, - розповідає директорка школи. - Ми не реєстрували, але диктант сьогодні писали більше 180 учнів. Хто виявить бажання перевірити, може його надіслати. Також для перевірки учні можуть надати свої диктанти вчителю».