Через загрозу ворожих обстрілів рятувальники звертають увагу громадян на важливість дотримання правил безпеки в умовах воєнного стану. Детальніше розповіли у Покровському районному управлінні ДСНС України. 

«Країна-агресор не перестає обстрілювати українські міста та селища. Через ігнорування сигналів «Повітряна тривога» кожного дня є постраждалі та загиблі», – наголошують у ДСНС. 

Щоб убезпечити себе від трагічних наслідків обстрілу, слід пам'ятати декілька важливих положень:

Безпечне місце – місце розташування захисних споруд цивільної оборони поблизу місця проживання, роботи, у місцях частого відвідування. Наприклад: магазини, базар, медичні заклади тощо;

Безпечна поведінка – завжди зберігайте особистий спокій, не реагуйте на провокації, не сповіщайте про свої майбутні дії малознайомих людей, уникайте місць скупчення людей, не вступайте у суперечки з незнайомими людьми;

Екстрена валіза – міцний і зручний рюкзак від 25 літрів і більше, що містить необхідний індивідуальний мінімум одягу, предметів гігієни, медикаментів, інструментів, засобів індивідуального захисту та харчі. Всі речі повинні бути новими і не використовуватись у повсякденному житті.

Рятувальники підкреслюють: якщо ви не в змозі вчасно дістатися до укриття під час раптового обстрілу, слід негайно лягти на землю. Знайдіть захист за будь-яким виступом або невеликім заглибленні. Це можуть бути міцні бетонні конструкції, широкі труби водостоку та канави.

Щоб уберегтися від баротравми (травми від надлишкового тиску), треба закрити вуха відкрити рот та прискорено дихати.

Окрім цього, не намагайтеся самотужки розбирати уламки після обстрілу – спершу дочекайтесь прибуття екстрених та рятувальних служб.

Ваше здоров'я є найвищим пріоритетом, тому завжди дотримуйтесь встановлених правил та будьте готові до негайних дій у разі виникнення небезпечної ситуації.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у ДСНС відкрили прийом на вакантні посади.