Близько 80 відсотків учнів Покровської громади виїхали за межі Донеччини, а 70 відсотків педагогів проводять дистанційні уроки з інших областей України чи з-за кордону. Про це повідомила начальник відділу освіти Покровської міської ради Любов Воротинцева. 

«97 відсотків дітей виходять на зав’язок та здійснюють дистанційне навчання. Навіть ті, хто виїхав за межі України, комбінують навчання в школах інших країн з дистанційним навчанням у наших закладах освіти», – зазначила Любов Воротинцева.

Ковідний карантин навчив усіх працювати онлайн, система добре налагоджена, і збоїв у навчальному процесі немає. Максимально залучені психологи, щоб підтримувати учнів у складних умовах воєнного часу. А вчителі ще й підвищують свою професійність – їх навчають працювати з дітьми в умовах війни.

Навчання в Покровській громаді триватиме до 31 травня. Державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів скасована. А ЗНО для 11-класників замінено на мультипредметний тест з української мови, історії та математики, який відбудеться в липні.

«Випускники мають пройти мультипредметний тест задля того, щоб вступити у виші України, – каже Любов Воротинцева. – Вже в травні учням потрібно з використанням свого PIN-коду зайти на особисту сторінку на сайті Центру оцінювання якості освіти. Там вони мають підтвердити своє бажання взяти участь у мультипредметному тесті та зазначити місце, де б вони бажали його пройти. Тому що поки ситуація не дозволяє проводити оцінювання на території Донецької області».

Пробний тест наразі  можна пройти на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.