У виборці з’явилася можливість змінити місце голосування в режимі онлайн. Про це повідомляє Центральна виборча комісія на своїй сторінці в «Фейсбук».

На засіданні 2 грудня ЦВК своєю постановою затвердила Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.

Серед багатьох нововведень одним із найважливіших, на думку голова ЦВК Олега Діденко, є надання можливості виборцям подавати заяви про тимчасову зміну голосування в електронній формі, тобто в режимі онлайн. Окрім того, відтепер під час виборів Президента України виборці матимуть можливість змінювати місце голосування відразу на два тури, отримувати посвідчення про зміну в електронній формі на вказану адресу електронної пошти тощо.

«ЦВК підійшла до підготовки сьогоднішнього рішення досить нетрадиційно, – наголосив Олег Діденко. – Уперше було запропоновано представникам громадськості та експертного середовища взяти участь у підготовці проекту нового Порядку та подати свої зауваження й пропозиції. Окрім того, з цього питання була проведена відкрита нарада за участю зацікавлених осіб. Врешті ми вийшли на той документ, який, на мою думку, дійсно дозволить суттєво спростити процес тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси».

Службі розпорядника Державного реєстру виборців доручено забезпечити розробку та впровадження електронного сервісу для реалізації нового Порядку.