На Вінниччині встановили рекорд України з одночасного спільного виконання всесвітньовідомого твору М.Леонтовича «Щедрик» з найбільшою кількістю виконавців. Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

26 червня на площі палацу Потоцьких у Тульчині кращі професійні та аматорські хорові колективи області разом із представниками громад, а також мешканцями та гостями міста встановили рекорд України, одночасно виконавши всесвітньовідомий твір славетного композитора.

Проект «Щедрик – мелодія Вінниччини» презентували з ініціативи Голови ОДА Сергія Борзова в рамках плеяди культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина» з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України.

Відкриваючи мистецьку акцію, перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна привітала учасників заходу та підкреслила, що «Щедрик» є культурним брендом Вінниччини, тож встановлення музичного рекорду – це ще одна сходинка, яка сприятиме внесенню цього твору до спадщини ЮНЕСКО як надбання людства саме від нашого регіону.

У встановленні рекорду взяли участь 68 вокально-хорових колективів регіону.

Серед них: академічний камерний хор ім. В.І. Газінського м. Вінниця, хор Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М.Д. Леонтовича, капела Вінницького державного педагогічного університету ім. М.М. Коцюбинського, Подільський камерний хор «Леонтович-капела» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича, народна аматорська хорова капела ім. М.Д. Леонтовича Тульчинського РБК. 

До акції також долучилися військовослужбовці Збройних Сил України.

Загальна кількість учасників становила 3512 осіб.

Після спільного виконання твору Народний художник України, представник Книги Рекордів України, засновник Міжнародного пленеру «Кращий художник» Володимир Козюк вручив керівництву області диплом про встановлення рекорду з одночасного спільного виконання всесвітньовідомого твору М.Леонтовича «Щедрик» з найбільшою кількістю виконавців.