Станом на 4 серпня 2021 року за сприяння Державної служби зайнятості (ДСЗ) 318 тисяч українців знайшли робоче місце, з яких 261 тис. осіб – зареєстровані безробітні. Наразі кількість зареєстрованих безробітних становить 319 тис. осіб, з яких допомогу по безробіттю отримують 273 тис. осіб. Це на 36 % менше відповідного показника минулого року, що свідчить про поступове зменшення кількості отримувачів допомоги по безробіттю, а також поступове пожвавлення економіки.

За видами економічної діяльності найбільше громадян отримали роботу в сільському, лісовому та рибному господарстві – близько 34 %, у переробній промисловості та у сфері торгівлі – по 14 % відповідно. Наразі у базі ДСЗ наявна інформація про понад 70 тис. вакансій, на які підшукуються працівники. Цей показник викликає необхідність посилити роботу у сфері працевлаштування.

Загалом з центрами зайнятості співпрацювали 103 тисячі роботодавців. Найбільше вакансій (22%) пропонувалося у сфері сільського господарства.

За сприяння служби зайнятості цього року понад 50 тисяч осіб пройшли професійне навчання, зокрема у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ. Найчастіше слухачі обирали професії перукаря, майстра манікюру, продавця продовольчих товарів. Важливо зазначити, що 92% випускників профнавчання працевлаштовуються за набутою спеціальністю.

me.gov.ua