6 січня 2022 року заступниця директора Покровського міського центру зайнятості Донецької області Наталя Воробйова провела брифінг на тему: «Надання соціальних послуг населенню, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, протягом січня-грудня 2021 року».

Протягом 2021 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 1963 особи. Станом на 1 січня кількість зареєстрованих безробітних складала 296 осіб.

«Головним пріоритетом служби зайнятості є працевлаштування безробітних. З початку року за допомогою нашого центру знайшли роботу 1347 осіб, з яких 50 працевлаштованих інвалідів та 200 осіб мають додаткові гарантії у працевлаштуванні», - розпочала заступниця директора Покровського міського центру зайнятості Наталя Воробйова.

З першого січня розмір мінімальної заробітної плати складає 6500 грн. Прожитковий мінімум для працездатних осіб тепер становить 2481 грн. Разом з тим збільшився розмір максимальної допомоги по безробіттю - до 9924 грн. Збільшилась і вартість ваучера для навчання – 24810 грн.

Також з першого січня 2022 року безробітні малозабезпечені зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей, яка розроблена Міністерством соціальної політики України.

Центр зайнятості надає роботодавцям широкий спектр послуг щодо відбору персоналу, Наталя Воробйова розповіла про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, на яких безробітні особи мають можливість ознайомитись з умовами роботи на місцях підприємства та отримати додатковий дохід. За 2021 рік до громадських робіт, які під час карантину на 100% фінансуються за рахунок роботодавців, було залучено 201 особу.

Під час заходу присутніх також було проінформовано про можливість безкоштовно здобути робочу професію у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. За звітний період послугою з профнавчання скористались 253 особи, з яких 2 особи має статус учасника АТО та 9 – внутрішньо переміщені особи, в тому числі особи, які проходили стажування на підприємствах.

Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи Покровського міського центру зайнятості Донецької області, адже широка поінформованость громадськості про діяльність служби зайнятості викликає довіру громадян та, як внаслідок, допомагає вирішувати питання зайнятості населення.