16 тисяч 500 гривень загалом втратили троє мешканців Покровська, потрапивши до шахрайських пасток у святкові дні. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернулася 78-річна жінка, яка поскаржилась на те, що її ошукали. Жінка переказала 8 тисяч гривень на рахунок незнайомця, який подзвонив та повідомив, що її онука потрапила в біду. Повернувшись з банку, пенсіонерка зателефонувала онучці: виявилось, що з нею усе гаразд і про грошову допомогу родичка не просила.

Жертвою недобропорядного водія став 20-річний мешканець Покровська, який навчається в Харкові. Молодий чоловік скористався відомим онлайн-сервісом з пошуку автомобільного попутника і замовив послугу. Водій пообіцяв швидко доставити молодика з Покровська в Харків, взяв за це передплату в розмірі 2 тисячі 500 гривень, однак в зазначеному місці не з’явився і перестав виходити на зв'язок. Зрозумівши, що поїздка зірвалася, потерпілий звернувся до поліції.

Ще один житель Покровська втратив 6 тисяч гривень через шахрайські дії інтернет-продавця. Чоловік замовив на відомому сайті купівлі-продажу товарів ігрову приставку, переказав продавцю гроші, але обіцяного замовлення так і не отримав. Після чисельних невдалих спроб зв’язатися із продавцем, ошуканий покровчанин звернувся до правоохоронців.

Покровські поліцейські встановлюють особи зловмисників, які незаконно заволоділи грошовими коштами покровчан. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.