Жителі Селидового відновлюють помешкання після російського обстрілу, що стався вранці 31 жовтня. Про пошкодження, яких зазнали їхні оселі, селидівчани розповіли кореспонденту ТК «Орбіта».

«Вибиті два вікна, на даху в кількох місцях розбитий шифер, на літній кухні теж шифер розбитий та вибиті вікна, і в сараї також», – розповідає місцева жителька.

«При першому вибуху був дуже яскравий спалах, який засліплював. А під час другого все летіло: скло, було таке враження, що валиться дах», – каже селидівчанин.

З проміжком у приблизно 10 хвилин росіяни випустили три ракети «Іскандер» по мирному місту. Обійшлося без постраждалих, але в кількох десятках будинків вибиті вікна та величезні діри в покрівлях.

«Зазнали пошкоджень близько 30 домогосподарств. На теперішній час гуманітарним штабом Селидівської МВА, гуманітарною організацією «Проліска» мешканцям надається допомога. Господарям приватних будинків видають будівельні матеріали для проведення відновлювальних робіт», – розповів заступник селидівського міського голови з питань ЖКГ Олександр Бояринцев.

«Була доставлена гуманітарна допомога від наших партнерів – УВКБ ООН, а саме 15 будівельних наборів. В один набір входять лист OSB, три листи тарпауліну, прозора плівка, цвяхи, піна, скотч, по 20 дощок та рейок. Також додатково було доставлено 100 листів тарпауліну та 900 квадратних метрів прозорої плівки», – розповів консультант із соціальних питань та дистрибуції гуманітарної допомоги ГО «Проліска» Віталій Воскобойник.

У другій половині тижня синоптики прогнозують опади. Тому до цього часу в Селидовому намагатимуться допомогти підлатати пошкоджені покрівлі та закрити вибиті вікна.

Окрім житлових будинків, ракетами пошкоджено 2 підприємства, 3 автомобілі та лінію електропередачі.

Детальніше про наслідки обстрілу Селидового – у сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що в Донецькій ОВА показали кадри пошкоджень після прильотів у Селидовому.