У селищі Вишневе 56-річна місцева жителька виявила на власному подвір’ї гранату та повідомила про це правоохоронцям, повідомляє Покровський відділ поліції.

Повідомлення про боєприпаси надійшло до чергової частини Селидівського відділення поліції. На місце була направлена слідчо-оперативна група. Під час огляду двору поліцейські вилучили гранату РГД-5 із запалом.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Водночас, згідно з частиною 3 статті 263 Кримінального Кодексу України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини.

Поліцейські нагадують: зберігання таких предметів може призвести до страшних наслідків, стати причиною травм та загибелі невинних людей.

Якщо ви маєте інформацію про можливе зберігання вибухонебезпечних предметів, повідомляйте про це на лінію «102». Конфіденційність гарантовано.