Урочисте відкриття оновленого стадіону «Шахтар» дитячо-юнацької спортивної школи міста Селидове, реконструкція якого протягом 4,5 місяців 2020 року проходила в рамках програми Президента України «Велике будівництво», відбулося 20 жовтня. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

На святковому заході дітей та їх батьків привітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, Селидівський міський голова Віктор Ремізов і в.о. начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова.

Причетних до реконструкції відзначили подяками міської ради, юним футболістам подарували сітку м'ячів, після чого гості зробили перші символічні удари по воротах.

Стадіон «Шахтар» у Селидовому отримав масштабну реконструкцію вперше з часу введення в експлуатацію. У рамках проєкту, що фінансувався за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, обласного та міського бюджетів, облаштували бігові доріжки з сучасним гумовим покриттям, майданчик з тренажерним обладнанням та дитячий майданчик, встановили нову ступеневу металоконструкцію трибун, що дозволять розмістити понад 1,5 тисячі глядачів. Також капітально відремонтували адміністративну будівлю, де передбачені роздягальні, душові для спортсменів і робочі кабінети.

Щоб забезпечити комфортне перебування відвідувачів стадіону, облаштували під’їзні шляхи, місця для паркування автотранспорту, встановили зовнішнє освітлення, збудували два вуличних туалети з цегли, зробили благоустрій території. Об’єкт обладнали елементами доступності для маломобільних груп населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 45,2 млн. грн., підрядником виступив ТОВ «АЛЬЯНСБУД», замовник робіт – відділ сім'ї, молоді та спорту Селидівської міської ради. Очікується, що реконструкція стадіону «Шахтар» сприятиме регулярним спортивним заняттям мешканців міста всіх вікових категорій, а також дозволить проводити змагання різних рівнів у якісно новому форматі.