У Покровській громаді працює програма підтримки ОСББ: триває видача будівельних матеріалів об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків міста Родинського. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

На початку року співробітники житлово-комунального відділу Покровської міської ради провели обстеження будинків, у яких створено ОСББ та склали паспорти об’єктів. Вони містять інформацію про те, які види робіт вже були виконані та що ще необхідно зробити.

«Серед усіх територій, які увійшли до складу Покровської громади, у місті Родинське найбільша кількість ОСББ. У рамках програми підтримки співвласників багатоквартирних будинків деякі будівлі вдалось повністю відремонтувати, але залишаються і такі, які потребують заміни покрівлі або внутрішньої системи комунікацій», - говорить староста Родинського Катерина Андрійченко.

Щоб виконати ремонтні роботи сьогодні мешканці 37 будинків отримували будівельні матеріали. Так, мешканка будинку №1, що на вулиці Перемоги, Вікторія Пархоменко разом зі своїми сусідами планує укласти плитку у під’їзді.

«Треба робити стяжку, а для цього потрібен цемент. Купувати його власним коштом дорого, тож написали заявку на житлово-комунальний відділ. Дуже швидко відреагували, сьогодні отримали 20 мішків цементу. Тепер можна братися за роботу», - розповіла Вікторія Пархоменко.

Сьогодні представникам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Родинського було видано 660 листів шиферу, 596 мішків цементу та 259 банок фарби.

«Були проведені тендерні процедури, закуплені будівельні матеріали за заявками, що протягом півріччя надійшли від мешканців. Кількість виданих матеріалів залежить від обсягів робіт, які потребує будинок та його загальної площі», - зауважила головний спеціаліст житлово-комунального відділу Аліна Звагольська.

Наступна видача будматеріалів для ОСББ Родинського запланована на наступний тиждень. Місцеві мешканці матимуть змогу отримати труби та інші комплектуючі для ремонту водопровідних мереж та системи теплопостачання.