До чергової частини Покровського відділу поліції надійшло повідомлення від мешканця міста Родинське про те, що ним був виявлений молодик у футболці з написом «Донецька народна республіка». Про це повідомляється на сайті Покровського відділу поліції.

Приїхавши на місце події, правоохоронці затримали 25-річного чоловіка, який не тільки був у футболці з символікою, але й знаходився у нетверезому вигляді. Чоловіка було направлено на експертизу, яка підтвердила, що він перебуває у стані наркотичного та алкогольного сп’яніння.

Як пояснив сам затриманий, «цю футболку із символікою «ДНР» він придбав в інтернеті, щоб носити вдома».

«На жаль, у зв’язку із недосконалістю сучасного законодавства притягнути такого правопорушника до кримінальної відповідальності неможливо, оскільки жодна стаття Кримінального кодексу України не передбачає покарання за використання символіки фейкових республік або інших держав», повідомляє поліція.

Відносно порушника був складений адміністративний протокол за статтею 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За скоєння такого правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до 85 гривень.