У Родинській початковій школі №36 та покровському дитсадку №12 «Пролісок» буде призупинено освітній процес. Таке рішення ухвалив Покровський виконком 22 вересня у зв’язку з відсутністю контингенту учнів у цих навчальних закладах.

Як зазначила начальниця відділу освіти міської ради Любов Воротинцева, освітній процес у школі №36 призупинено через кардинальне зменшення кількості учнів та відсутності контингенту для набору в 1 клас. Педагоги та учні були переведені до ЗОШ №35.

«Це дає змогу оптимізувати мережу закладів освіти, зберегти середню наповнюваність класів, а також індекс фінансової спроможності закладів освіти громади», – зазначила Любов Воротинцева.

Педагогічні працівники закладу дошкільної освіти «Пролісок», у якому перебували 20 вихованців, 1 вересня поточного року звільнилися за власним бажанням. Батькам дітей, які залишилися в громаді, було запропоновано перевести їх в інші садочки.

Як зазначила заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, будівлі зазначених закладів залишаються у комунальній власності Покровської міської ради.

«Керівник міської військової адміністрації наголосив на тому, що під час дії воєнного стану ніяких змін з будівлями відбуватися не буде. Ані передачі в оренду, ані у приватні руки бізнесу. Після перемоги визначимось з їх подальшою долею. Нагадаю, дитячий садок знаходиться у багатоквартирному житловому будинку, тож, скоріш за все, там буде створене соціальне житло для вимушених переселенців», – зауважила Маргарита Ідрісова.

За інформацією Покровської міськради