У громаді завершується підготовка кандидатів у патронат. Разом із командою спеціалістів вони взяли участь у дводенному тренінгу «Міждисциплінарна команда: партнерство та прийняття рішень у найкращих інтересах дитини».

Головна тема заходу – патронат та взаємодія представників усіх структурних підрозділів з родиною, яка вже з серпня готується приймати дітей. У Покровську це родина Бабенків.

На сьогоднішньому тренінгу були присутні також керуюча справами виконкому Алевтина Жук та очільник міста Руслан Требушкін. Вони звернули увагу на те, що патронатна родина – це один із методів порятунку дитини, яка опинилася у складній життєвій ситуації через насилля у родині.

«Коли я був у Києві, то пройшов навчання за програмою «Розірви коло», під час якого зрозумів, наскільки глибокими у нашому суспільстві є проблеми, що тривалий час замовчувались. Це треба змінювати. Вважаю, що тема актуальна, і ніхто не повинен залишатись осторонь», - наголосив міський голова.

За словами тренерки заходу, експертки проєкту «СПІЛЬНО», що впроваджується за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Лариси Стриги, вперше патронатна родина була створена у 2009 році. Сьогодні в Україні їх близько 300.

«Патронат – це одна з альтернатив інтернатам. Сьогодні по усій країні вони закриваються, і щоб діти виховувались у родинах, необхідна патронатна сім`я. Я дуже вдячна родині Бабенків за таке важливе та відповідальне рішення. Впевнена, їх приклад стане точкою відліку на шляху створення у нашій громаді патронатних родин», - зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

pokrovsk-rada.gov.ua