8 лютого за участю виконуючого обов'язки директора Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами Покровської міської ради Олександра Доборовольського, депутатки від партії «Слуга Народу» Олени Харчевної та начальника Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх пройшло засідання комісії з питань надання матеріальної допомоги громадянам коштом місцевого бюджету. Про це йдеться на офіційному сайті Покровської міської ради.

На розгляд комісії надійшло 48 заяв, 15 з яких – від представників спілки ветеранів війни в Афганістані, інші 33 – від жителів Покровської громади. Серед заявок було чимало прохань про допомогу у проведенні операцій та післяопераційної реабілітації.

Кожне звернення було розглянуто окремо – вивчався пакет наданих документів та стан здоров’я людини.

Найбільшу грошову компенсацію, а це 30 тисяч гривень, члени комісії виділили на усунення наслідків пожежі родині з Лисівки. По 25 тисяч гривень отримають жителі громади, які борються з онкозахворюваннями та мають інвалідність.

 «Рада зазначити, що ми змогли разом з депутатами прийняти нове положення про надання матеріальної допомоги, в якому збільшили розмір виплат, - зазначила депутатка Покровської міської ради Олена Харчевна. –Змінилась й географія звернень. Відтепер мають звернутись за допомогою і вже це роблять жителі сільських територій, які приєднались до міста».

За словами Олени Харчевної, раніше при призначенні хімічної та променевої терапії за урахуваннями висновків лікаря, грошова допомога складала 5 тисяч гривень, то наразі цю суму збільшили до 10. При проведенні операцій з онкозахворювань, компенсація збільшилась у п’ять разів - з 5 до 25 тисяч гривень.