1 лютого у бібліотеці імені Т.Г. Шевченка відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Про хід зустрічі повідомляє прес-служба Покровської міськради.

Серед присутніх – заступниця покровського міського голови Маргарита Ідрісова, керуюча справами виконкому Алевтина Жук, керівники структурних підрозділів міської ради, представники районного управління поліції.

За словами завідувачки сектору у справах сім`ї та молоді Яни Штурхецької, за минулий рік надійшло 423 звернення щодо насильства у сім’ї: 412 від жінок і 11 від чоловіків. На обліку з приводу вчинення протиправних дій перебуває 357 осіб. Одна людина направлена на корекційну програму.

«Корекційна програма – це заходи, спрямовані на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної психологічної моделі поведінки, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей. Кривдник може потрапити до програми за рішенням суду або з власної ініціативи», - пояснила директорка міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей і молоді Тетяна Лисенко.

Під час засідання члени ради також розглянули методи корекційної поведінки та затвердили план роботи на перше півріччя 2022 року. Серед понад 300 намічених заходів - тренінгові заняття, відеолекторії, круглі столи, інформаційні хвилинки, групові консультації, зустрічі та інше.

«Усі наші служби докладають чималих зусиль задля подолання будь-яких видів та проявів насильства. Зараз наше суспільство, як ніколи, потребує глибокого розуміння проблеми домашнього насильства і шляхів її вирішення всіма структурами та організаціями. Разом із співробітниками поліції, міських служб у справах сім’ї та молоді маємо спільне бачення в цьому напрямі. Розроблено план дій на найближчі роки. Тепер необхідно лише забезпечити якісну його реалізацію», - зауважила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.