Співробітники відділу кримінальної поліції отримали оперативну інформацію, що 28-річний мешканець Мирнограда займається збутом наркотичних речовин на території Покровська, Мирнограда та Покровського району.

Протягом півроку оперативники документували злочинну діяльність чоловіка. Для викриття зловмисника поліцейськими у два етапи була проведена оперативна закупівля наркотичних речовин.

За місцем проживання наркоторгівця правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили ваги, гроші, отримані незаконним шляхом, розфасовані пакунки з наркотичною речовиною, загальною вагою понад 60 грамів. За попередніми даними, вартість вилученого на «чорному ринку» складає близько 100 тисяч гривень.

Встановлено, що підозрюваний збував метадон методом закладок та під час особистих зустрічей. Правопорушник зазвичай розфасовував наркотик на «дози» вагою 0,25 г та щоденно збував до 50 таких доз. За один такий «чек» фігурант отримував 400 гривень.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального Кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Красноармійська місцева прокуратура.

Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді арешту.

«Поліція звертається до громадян: якщо ви знаєте місця, де здійснюється продаж наркотиків, або людей, які займаються розповсюдженням небезпечних речовин, повідомте про це за номером 102. Анонімність гарантуємо», - зазначив заступник начальника Покровського відділу поліції Іван Каплан.

pokrovsk-police.dn.ua