До служби у справах дітей Покровської міськради надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що у приватному секторі 3-річний хлопчик живе з матір’ю та бабусею в умовах, неналежних для повноцінного розвитку дитини, інформує сайт поліції Донеччини.

За вказаною адресою правоохоронці та спеціалісти служби у справах дітей оглянули приміщення та виявили цілком антисанітарні умови (безлад, пліснява на стінах та жахливий сморід), забиті фанерою вікна, відсутність опалення та їжі.

З огляду на те, що такі умови загрожують життю та здоров’ю хлопчика, було прийнято рішення направили дитину до лікарні. Під час огляду на його тілі медпрацівники виявили тілесні ушкодження.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Найближчим часом на засіданні комісії з питань захисту прав дитини буде розглянуто питання щодо вирішення подальшої долі хлопчика, зокрема доцільності його перебування і проживання в родині, можливості позбавлення матері батьківських прав. До того часу малюк перебуватиме в лікарні, де отримуватиме відповідний догляд і піклування.