На вулицях Покровська триває встановлення об’єктів цивільного захисту. 6 березня комунальники монтували ще три мобільні укриття: в центральній частині міста, біля фінустанови в мікрорайоні «Південний» та біля ринку «Лазурний». Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Укриття встановлюються за підтримки начальника Донецької ОВА Вадима Філашкіна та благодійного фонду «Nova Ukraine».

«Покровська громада отримала вуличні укриття, які надав благодійний фонд «Nova Ukraine». Ми працюємо з ними вже понад два роки, вони з самого початку допомагали продуктами харчування, медичними засобами, генераторами, пунктами незламності тощо. Коли вони побачили, що місто Покровськ дедалі частіше страждає від обстрілів, то відгукнулися на наш запит та надали цю допомогу», – повідомив керівник гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович.

Він додав, що укриття розраховані на 10-15 осіб. Спочатку від фонду буде отримано 6 таких мобільних конструкцій, і стільки ж планується отримати згодом.

«Тобто загалом повинно бути 12 укриттів. Ми будемо їх встановлювати в найбільш людних місцях, там де вони можуть стати у пригоді нашим мешканцям під час повітряної тривоги», – зазначив Дмитро Єрмолович.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в різних районах Покровська планується облаштувати 13 наземних укриттів: перша захисна споруда була встановлена за кошти «ПриватБанку» біля одного з відділень у центрі Покровська. Укриття також встановлюють у  Мирнограді.