Сьогодні виповнилося 38 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. З нагоди цієї дати в Покровську відбувся меморіальний захід – повідомляють у Покровській МВА.

Урочисто-траурний мітинг розпочався хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку в парку «Ювілейний». Пам'ять героїв-ліквідаторів вшанували керівники та співробітники структурних підрозділів Покровської районної та міської військових адміністрацій, представники силових структур, місцевого відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», активні мешканці міста та родини загиблих.

«Пам'ять про жертв Чорнобильської катастрофи та відвагу ліквідаторів несе в собі нагадування всьому світу про недопустимість ядерного терору, який влаштовує ворог. Вшановуючи загиблих, ми обіцяємо не лише пам'ятати минуле, а й докладати зусиль для захисту майбутніх поколінь від подібних трагедій. На жаль, сьогодні ворог підступно шантажує нас та намагається вивести зі строю наші атомні електростанції. Сьогодні ми зібралися біля пам’ятного знаку, щоб віддати шану людям, які рятували екологію та життя людей, які жили навколо Чорнобильської АЕС і сьогодні продовжують працювати на цих територіях. Які поклали здоров'я та продовжують рятувати ситуацію, залишаючись вірними Україні», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Серед тих, хто брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, були й мешканці Покровської громади. Нині в Покровській ТГ проживає 200 людей, які мають статус ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.