Сьогодні, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Цього дня 1945 року війська Першого Українського фронту звільнили в’язнів одного із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау.

З нагоди пам’ятної  дати в Покровську біля меморіального знаку пройшов захід за участі керівників районної та міської військових адміністрацій і силових структур. Про це повідомляють у Покровській МВА.

Під час Другої світової війни в Україні було страчено майже 1 мільйон 500 тисяч євреїв, з них понад 30 тисяч – на нашій землі.

«У Покровській громаді мешкало дуже багато представників єврейської національності. Вони становили осередок ведення торгівлі та бізнесу – започаткування цієї галузі в нашій громаді. І зараз в місті ще залишилися історичні будівлі, пов'язані з іменами відомих єврейських сімей. В день пам'яті людей, які загинули під час геноциду, ми проводимо паралель з тим, що сьогодні коїться на нашій українській землі. Сьогодні так само українці потерпають від геноциду з боку російської федерації. Армія рф вбиває  мирних українців – дітей, жінок, літніх людей. Зараз імперська росія робить все, аби стерти нас з лиця землі. Але ми, українці, пам'ятаємо свою історію, згадуємо своє коріння, і сьогодні ми знову стали пліч-о-пліч для того, аби побороти геноцид будь-якого народу на планеті Земля», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Присутні вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання. Поруч із пам'ятним знаком вони залишили запалені лампадки та поклали камінці, які є символом глибокої поваги до тих, хто був вбитий під час Голокосту.