У Покровську долучились до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вшановують 14 грудня – саме цього дня у 1986 році було здано в експлуатацію саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком. На знак шани до пам’ятного знаку в Покровську поклали квіти представники міської, районної та обласної військових адміністрацій.

«Зараз ми закінчуємо щорічну виплату, яка заплановано йде за рахунок обласного бюджету. Вона буде виплачуватись всім ліквідаторам, які подадуть заяву – незалежно від того, перебувають вони на території Донецької області чи були евакуйовані в інші регіони», – розповіла заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна. 

У 1986 році до усунення наслідків аварії були залучені понад 600 тисяч військовослужбовців, правоохоронців, а також інших формувань. Були серед них і покровчани. 

«Сьогодні, як і тоді, наші люди згуртувались і роблять все можливе, щоб ця катастрофа знову не повторилась. Ми вшановуємо пам'ять тих, кого немає, і вдячні тим, хто є. Ми вас пам'ятаємо, ми вас поважаємо», – підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Нині в Покровській громаді проживає близько 200 людей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи – зазначає начальниця управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх. Напередодні 14 грудня вони отримали виплати з обласного та міського бюджетів.

«Управління соціального захисту також проводить фінансування безкоштовного зубопротезування та надання ліків для даних категорій і виконає усі державні соціальні програми, забезпечує виплати, передбачені законами Укарїни», – зазначила Ірина Бонзюх. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news називав категорії ВПО, яким планують продовжити державні виплати на проживання