Учора, 30 березня, стався ще один підпал сухостою біля парку «Ювілейний». Як і минулого разу, завдяки небайдужим громадянам інспектори Муніципальної служби правопорядку виявили чоловіка, який здійснив підпал.

Як повідомляє КП «МСП» на сторінці у Facebook, ним виявився мешканець мікрорайону «Південний», який займається риболовлею на цьому ставку.

Відносно чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 152 КУпАП, санкція якої передбачає накладення штрафу до 1360 грн.

Інспектори МСП вкотре нагадують, що суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Ті, хто стверджують, що спалювати траву корисно, помиляються самі і вводять в оману інших.

Кожен акт підпалу – це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках - і кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, минулого тижня рятувальники двічи боролися з наслідками підпалу очерету біля парку "Ювілейний": 27 березня під час гасіння масштабної пожежі врятували їжачка, а 28 березня рятувальники вчасно завадили вогню розповсюдитись на велику територію.