Днями, в ході проведення оперативно-профілактичних заходів, у Покровську встановлено факт неправомірної діяльності пересувної АЗС, яка здійснювала реалізацію газу за допомогою рухомої автомобільної газової заправки, без держаної реєстрації, відповідних дозвільних документів, ліцензій, а також документів походження паливно-мастильних матеріалів. Про це інформує прес-центр ООС.

За фактом виявлення правопорушення оперативними співробітниками Державної фіскальної служби описано 4,2 тисячі кубічних метрів газу, транспортний засіб МАЗ (тягач), обладнання, 2 спеціалізовані причепи (платформи), газові балони.

Усього описано товарно-матеріальних цінностей на суму понад 2,2 млн.грн., з них товарів підакцизної групи – на суму 557,5 тис.грн.

За фактом виявленого правопорушення складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст.164 КУпАП («Порушення порядку провадження господарської діяльності»).

Адміністративні матеріали буде направлено до суду для вирішення питання по суті.

Відповідальність за цією статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає накладення штрафу на суму від 20 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів правопорушення.